Георги Георгиев е най-добрият млад художник на Бургас

Георги Георгиев е най-добрият млад художник на Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас и Дружеството на художниците връчиха традиционната награда за „Млад художник на 2021 година”, учредена на името на Руси Стоянов. Отличието се връчи за 15 поредна година.

Призът за най-добър млад художник за 2021 година получи художникът Георги Георгиев. Заедно с него за престижното отличие бяха номинирани Елисавета Ангелова и Ивелина Иванова.

"Поздравявам всички с днешния светъл празник!Бургас чрез различни прояви отбелязва този важен за нас ден.Едно от тях е наградата за млад художник. Нейната цел е да мотивира младите творци. Бургас винаги е бил и ще бъде град, който се отличава с големия потенциал на своите творци.Това каза в приветствието си кметът Димитър Николов минути преди да поздрави художника Георги Георгиев.

Наградата бе връчена от Божидар Георгиев, внук на художника Руси Стоянов.

"Всеки празник носи своята емоция. 24 май е празник на просветителите и учителите е и празник на бургаските творци. Без вас, без това , което вие създавате Бургас няма да е същият.& - това сподели зам.-кметът по "Култура" Диана Саватева.

Водещ на събитието бе председателят на Дружеството на художниците в Бургас Добрин Вътев.

Веднага след това бе открита и празничната изложба на бургаските художници. Експозицията ще може да се разгледа до 12 юни.

Дружеството на бургаските художници е създадено през 1956 година. Към 2018 година негови членове са над 100 творци, чиито произведения представят града ни в България и по целия свят. 

Коментари

Още от последните новини