Петър Биберов се споразумя с прокуратурата по делото с фоторепортера Борислав Пенков

Петър Биберов се споразумя с прокуратурата по делото с фоторепортера Борислав Пенков - E-Burgas.com
Румен Раканов

Районен съд – Бургас одобри споразумение и наложи наказание „Пробация" на подсъдимия Петър Биберов за причиняване на лека телесна повреда над фоторепортера на в-к „Черноморски фар“ Борислав Пенков. Наложена е пробация за срок от една година на Бибеорв.

На днешното съдебно заседание Районен съд – Бургас конституира пострадалия фоторепортер като частен обвинител. Делото бе гледано по реда на диференцираната процедура на Гл. 29, със сключване на споразумение.

Според одобреното от съда споразумение, Петър се признава за виновен в това, че преди около година, в Морската градина, по хулигански подбуди причинил на Пенков лека телесна повреда, довела до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Деянието е извършено от подсъдимия при форма на вината „пряк умисъл". Съдът определи задължителни срещи на Биберов с пробационен служител за срок от една година, с подписване два пъти седмично. Съдебната инстанция наложи на подсъдимия да осъществява поправителен труд за срок от 6 месеца, с удръжки от трудовото му възнаграждение в размер на 20 %, като това време няма да му се зачита за трудов стаж.

Определението на Районен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване. Отменена е и взетата мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 2 хиляди лева, спрямо подсъдимия Петър Биберов, което определението подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в 7-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини