Фолклорен състав от Приморско с престижно място в конкуренция от 800 танцьори (СНИМКИ)

Фолклорен състав от Приморско с престижно място в конкуренция от 800 танцьори (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Децата от ДТС “Приморче„ отново взеха участие в МФФ“Море от ритми“ гр. Балчик. В тазгодишното издание на фестивалът  се включиха над 800 танцьори от цялата страна. Осми национален фолклорен фестивал „Море от ритми“ се проведе от 21 до 24-ти септември в гр. Балчик.
Децата от фолклорен състав „Приморче“ с художествен ръководител- Мария Върбанова, се представиха в раздел Обработен фолклор.

Великолепното изпълнение на приморските танцьори им донесе почетното трето място. Тази година оценяването е по точкова система, което гарантира изключително високо оценяване. ДТС “ Приморче“  представи община Приморско и читалище „Самообразование – 1919″ гр. Приморско  по- най достойния начин и за поредна осма година.

Винаги се завръщаме заредени с положителни емоции, незабравими спомени и с гордост от постигнатите успехи и добро представяне на децата, каза Мария Върбанова- художествен ръководител на ДТС “ Приморче“.

Национален фолклорен фестивал „Море от ритми“  се провежда всяка година през месец септември в Балчик. Целта му е да се популяризира българския фолклор, да съхранява и развива фолклорното богатство на България, традициите и българския дух, да бъде посредник за обмен на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорните изпълнители.

Галерия
Коментари

Още от последните новини