"Фестивал на водата и рибата“ с богата програма ще изпъстри празника на Самоков

„Феситвал на водата и рибата“ с богата и пъстра програма очаква жителите и гостите на Самоков по случай празника на града тази седмица. Мероприятието е по проект за „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно-историческото наследство на територията на МИРГ – Самоков“ и ще се проведе в парк „Туристическа градина“.

Организаторите са предвидили „Фестивал на водата и рибата“ да се проведе в различни зони, всяка с интересна програма.

Първа зона носи името „И ловец съм и готвач съм“ и ще започне от 10:30 ч при река Бистрица, където водещия ще запознае гостите с програмата на фестивала, която включва безплатна изложба с исторически оръжия, организирана от „Чакър войвода“, урок от опитни рибари по хвърляне на въдица, физзарядка, зарибяване на река Бистрица и др. В специална барбекю зона децата ще имат възможност да научат и покажат вкусни кулинарни възможности от собственоръчно уловени риби.

Във втората зона „Спартакиада“, от 11:00 до 13:00 ч, при Въжения град ще се проведат ретро игри от 80-те от типа „Бързи, смели, сръчни“.

Третата зона „Един за всички, всички за един“ от 11:00 до 13:00 ч, ще събере любители на колективните игри по народна топка и джитбол на централната алея в парка.

Срещу сцената ще се намира четвърта зона „С игрите на мама и татко“, където са предвидени игри на ластик, скачане на въже, прескочи кобила и др. Има и пета зона за игра на „Петанк“.

След приключване на игрите децата ще опитат деликатесите, приготвени в барбекю зоната.

В 17:30 ч започва втора част на празника, като игрите ще продължат и ще бъдат наградени най-активните и атрактивни участници. Това ще се случи в 20:30 ч., а веднага след това всички гости ще се насладят на концерт с участието на Росен Сеновски от "Екс Фанданго".

Водеща на събитието ще е Мисис Баба Вселена 2016  Дони Василева.

Свързани статии
Утре откриват VI Порт Прим Фест с изложба, вижте програмата и заповядайтеВнимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомвриНаши театрални школи ще се представят на фестивал в САЩ19 бургаски ученици ще четат авторска поезия на фестивала на младите в изкуствотоЗапочва четвъртото издание на SPICE MUSIC FESTIVAL 2022Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема маркаВкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юниВижте къде можете да паркирате по време на Solar summer festivalДъждът не спря феновете на Spice Music Festival в Бургас (Снимки)Вълнуващо откриване на Международния филмов фестивал в Бургас (Снимки)
Тагове
Самоков фестивал
Коментари

Още от последните новини

Светът

TikTock

Светът

Африка