Вълнуващо откриване на Международния филмов фестивал в Бургас (Снимки)

Вълнуващо откриване на Международния филмов фестивал в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

С вълнуващи емоции започна шестото издание на Международен филмов фестивал Бургас. Откриването събра гости и зрители на терасата на КЦ „Морското казино”, а старт на филмовата програма даде лентата "ALL IN" на белгийския режисьор Волкан Уче. 

„Много ми е приятно да съм тук, защото това е едно от най-ценните събития в летния ни календар. Бургас обича събития, които не се страхуват от развитие. Нямам никакво съмнение, че публиката ще преживее незабравими емоции”, сподели по време на официалното откриване зам.-кметът по "Култура,туризъм и спорт" Диана Саватева.

Програмата днес продължава с премиерната прожекция на българското заглавие "Божоле". Филмът разказва за това как една обява в интернет сайт за запознанства, пусната от скука, може да преобърне изцяло живота на истински плейбой. На прожекцията зрителите ще се срещнат и с част от екипа на продукцията - Ирена Даскалова,  Росен Даскалов, Дарин Ангелов, Диана Димитрова, Мария Каракушева. Началото на прожекцията е от 21.30 ч. на открита сцена "Охлюва".

Наред с началото на фестивала стартира тур, който ще въвежда феновете на седмото изкуство в потайностите на бургаските кино маршрути. Инициативата е организирана специално за тазгодишното издание на Международен филмов фестивал Бургас, а желаещите ще могат да се включат всеки ден от 18 ч.
 
Днес, в рамките на съпътстващата програма, ще бъде представена и изложбата "ВИЖ! първите 100", която събира кориците на културното издание "Виж!', превърнали се в негова запазена марка. Повече за изложбата можете да научите от 19 часа в галерия "Георги Баев".

Галерия
Свързани статии
Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка
Тагове
филмов фестивал
Коментари

Още от последните новини