Facebook да се откаже от създаването на Instagram за деца, настояват законодатели

Facebook да се откаже от създаването на Instagram за деца, настояват законодатели - E-Burgas.com

Законодателите в американския Конгрес настояват Facebook да се откаже от създаването на версия на Instagram за деца. Причината са притеснителни данни за психологическия ефект на социалните мрежи. 

В специално писмо, изпратено до изпълнителния директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг, сенатори изразиха загриженост за плановете на компанията да пусне нова версия на Instagram за младежи под 13 години. Те посочват, че изследванията показват вредно въздействие на социалните медии върху психиката  на децата и настояха да се направят допълнителни консултации.

От компанията обаче защитават новата платформа, като казват, че  според тях децата под 13 години също използват Instagram.

“Ралността е, че децата вече са онлайн и ние вярваме, че представянето на преживявания според възрастта, представени в социална мрежа, предназначена специално за тях, ще бъде много по-добре за родителите, отколкото  сега", казват от Instagram.

В неотдавнашен доклад на Wall Street Journal се посочва, че 1/3 от момичетата в юношеска възраст в Instagram са увеличили проблемите си, свързани с външния вид на тялото си, а 13% от британските и 6% от американските тинейджърки, които са имали мисли за самоубийство, посочват Instagram като причина за това.

От Facebook отговарят, че Wall Street Journal неправилно тълкуват данните, но в четвъртък от ръководството на социалната медия ще трябва да отговарят по въпросите за безопасността в Конгреса.

Коментари

Още от последните новини