Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега”

Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега” - E-Burgas.com

"Не влизай в пререкание с персонала на банята" на режисьора Иван Черкелов получи наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" на тазгодишното издание на "София филм фест на брега". Носителят на наградата бе избран от професионалното жури на фестивала с председател проф. Георги Дюлгеров.

Публиката също участва в номинирането на филмите. Зрителите дадоха най-висока оценка на южнокорейския филм "Паразит" на режисьора Понг Хун - Чо, който ще получи втората статуетка "Сребриста чайка".

С две награди бе отличен късометражният филм на режисьорката Ива Токмакчиева "Да се срещнем вчера". Късометражната продукция получи наградата на областния управител - "Златен плакет", както и на Зонта клуб - Бургас.

Финалната вечер на 18-то издание на "София филм фест на брега" приключи с прожекциите на два филма - дигитализираната версия на "Мера споредъ мера" на проф. Георги Дюлгеров и пълнометражния филм на Светла Цоцоркожва - "Сестра".

18-то издание на "София филм фест на брега" се проведе в Общинско кино "АБ" в ДТ "Адриана Будевска". По време на заключителната церемония организаторите съобщиха, че следващото издание на фестивала ще се проведе в обновения Дом на нефтохимика.

Галерия
Свързани статии
Международният кино-литературен фестивал CineLibri с нова сцена, вижте програмата! Интересни заглавия за бургазлии в съботния ден на фстивала DOCK (Снимки) Фестивалите в Бургас продължават и през септември На открито: Фестивал ма португалското кино в Бургас Рони Ромеро от Rainbow ще пее с Данчо Караджов в Бургас Звездите от Евровизия изнасят голям концерт в Бургас Ето какво казаха звездите от музикалния фестивал в Бургас (Видео) 5ive е новата изненада на Spice music festival Бургас е във фестивален ритъм, големи развлечения за бургазлии през уикенда Десетки бургазлии станаха част от най-новия български игрален филм (Снимки)
Тагове
софия филм фест на брега филм фестивал
Коментари

Още от последните новини