Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега”

Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега” - E-Burgas.com

"Не влизай в пререкание с персонала на банята" на режисьора Иван Черкелов получи наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" на тазгодишното издание на "София филм фест на брега". Носителят на наградата бе избран от професионалното жури на фестивала с председател проф. Георги Дюлгеров.

Публиката също участва в номинирането на филмите. Зрителите дадоха най-висока оценка на южнокорейския филм "Паразит" на режисьора Понг Хун - Чо, който ще получи втората статуетка "Сребриста чайка".

С две награди бе отличен късометражният филм на режисьорката Ива Токмакчиева "Да се срещнем вчера". Късометражната продукция получи наградата на областния управител - "Златен плакет", както и на Зонта клуб - Бургас.

Финалната вечер на 18-то издание на "София филм фест на брега" приключи с прожекциите на два филма - дигитализираната версия на "Мера споредъ мера" на проф. Георги Дюлгеров и пълнометражния филм на Светла Цоцоркожва - "Сестра".

18-то издание на "София филм фест на брега" се проведе в Общинско кино "АБ" в ДТ "Адриана Будевска". По време на заключителната церемония организаторите съобщиха, че следващото издание на фестивала ще се проведе в обновения Дом на нефтохимика.

Галерия
Свързани статии
"Фестивал на водата и рибата“ с богата програма ще изпъстри празника на Самоков Вижте къде можете да паркирате по време на Solar summer festival Дъждът не спря феновете на Spice Music Festival в Бургас (Снимки) Юлиан Вергов представя “Уроци по немски” в Бургас Младите таланти от Кинoклас Бургас показват филма си на „София филм фест на брега“ "София филм фест на брега" набляга на българското кино, стартира довечера с филм на Камен Калев От утре “София филм фест на брега” отново ни среща с най-доброто от българското и световното кино Вълнуващо откриване на Международния филмов фестивал в Бургас (Снимки) Интригуващи срещи с кинотворци на „София филм фест на брега“ "Децата пожелаха" е темата на пясъчните фигури, фестивалът отваря врати в петък
Тагове
софия филм фест на брега филм фестивал
Коментари

Още от последните новини