Ето къде може утре да се изследвате за СПИН

Ето къде може утре да се изследвате за СПИН - E-Burgas.com

За поредна година Община Бургас организира анти-СПИН кампания, посветена на Деня на влюбените - 14 февруари. Тя ще премине под мотото "В любовта - сигурност за всеки".

Партньори в кампанията са Регионална здравна инспекция, Сдружение "Доза обич", Фондация "Областен ромски съюз", Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, Дружество на българския писател, бургаски училища.

Общинската анти-СПИН кампания изцяло се подкрепя от Община Бургас и Местния обществен комитет по СПИН.

Ето програмата на събитията:

14.02.2018 г.

от 09:00 - 16:00 часа

-          Предоставяне на услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичната лаборатория и в КАБКИС на Регионална здравна инспекция, намиращ се на ул. "Александровска" №120.

-          Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас и Сдружение "Доза обич" ще раздават здравно-информационни материали, предпазни средства, ще мотивират гражданите да проверят актуалния си ХИВ статус и ще раздават валентинки с послания.

от 12:30 - 13:30 часа

-          Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища.

от 18:00 ч. в Дома на писателя, гр. Бургас

-           Награждаване на младежи на възраст от 18 до 35 год., участвали в конкурс за разкази на любовна тематика. Конкурсът се провежда с подкрепата на Дружество на българския писател - Бургас.

Коментари

Още от последните новини