Екскметът на Созопол Рейзи лъсна със злоупотреби за десетки хиляди левове, уж разходвани за ремонт на детските градини

Екскметът на Созопол Рейзи лъсна със злоупотреби за десетки хиляди левове, уж разходвани за ремонт на детските градини  - E-Burgas.com

Злоупотреби за хиляди левове е установила проверка, назначена от сегашния кмет на община Созопол Тихомир Янакиев, за средствата разходвани по време на управлението на Панайот Рейзи за детските градини в общината. Янакиев се въздържа да назове на каква стойност възлизат злоупотребите, докато не се запознае в детайли с доклада на комисията по инвентаризация, но е-Burgas.com научи, че става дума за десетки хиляди левове. 

Изписвани са безумни суми за ремонт и закупуване на електроуреди и техника, които на практика или изобщо не са извършвани и закупувани или надвишават многократно реалната си стойност. 

"Бях поискала подмяна на подовата настилка и ремонт и профилактика на отоплителната система в детската градина в с. Атия, която е под мое управление, но вместо това се донесоха две кофи с латекс, а системата изобщо не се профилактира. Сега разбирам, че за същия този уж ремонт са изразходвани 10 хил. лв.", коментира пред e-Burgas.com Галина Христова - директор на детската градина в Черноморец. 

Според инвентарния лист, с който разполага директорът на детската забавачка, една нищо и никаква скара за печене, която не струва повече от 60 лв., е закупена забележете за космическата сума от 1032 лв., прогнила за няколко месеца везна-теглилка е излязла 770 лв., а 795 лв. са похарчени за хладилник тип "мини бар".

(виж снимковия материал под текста)

Незавършен е и ремонт на ВиК шахти в двора на ЦДГ"Делфинче" в Черноморец. "След ремонтната дейност по улиците и канализацията в Черноморец, трябваше да се подменят и обезопасят и ВиК шахтите в двора на градината. До този момент обаче това не се е случило. Сами разбирате , че това е изключително опасно за свободната игра на децата в двора", допълни още Христова. 

Комисията по инвентаризация, назначена от кмета Тихомир Янакиев, се е натъкнала и на други фрапиращи злоупотреби. За сега обаче се въздържат от коментар, докато не приключи работата по ревизионните дейности за предходното управление в община Созопол.  

Малко преди заседанието на ОбС в Созопол днес група граждани излязоха с протест пред сградата, където се провеждат заседанията. Протестът бе насочен към екскметът на Созопол , по настоящем водач на групата общински съветни на СДС Панайот Рейзи.  Граждаски инициативен комитет вече събира подписи за оставката на Рейзи като общински съветник.

Галерия
Свързани статии
81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Несебър кандидатства с пет проекта за нови училища и детски градини (Снимки) Красимир Вълчев напомни на училищата и детските градини да не събират пари от родителите Бургаските детски градини готови за първия учебен ден (Снимки) Стореж на нови детски градини и ремонт на училища предстоят в Айтос (Снимки) Кметът Тихомир Янакиев поздрави съгражданите си за празника на Созопол Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт Кметът Димитър Николов пусна специална заповед за детските градини От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати В Поморие стартира електронният прием на първокласници
Тагове
община Созопол злоупотреби детски градини Панайот Рейзи Тихомир Янакиев
Коментари

Още от последните новини