Доктор диетолог и фитнес инструктор ще съветват бургазлии как да се хранят и живеят здравословно

Доктор диетолог и фитнес инструктор ще съветват бургазлии как да се хранят и живеят здравословно - E-Burgas.com

* Събитието е част от Световния ден на сърцето

Във вторник, 29 септември, от 10:30 часа на Часовника жителите и гостите на Бургас ще могат да премерят артериалното си налягане и да се консултират със специалистите на МБАЛ "Сърце и мозък" - Бургас. Чрез анализатор на телесни мазнини те ще могат да измерят съотношението на мазнините - индекс на телесна маса и килокалории.

Събитието е част от програмата на Община Бургас, с която ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето - 29 септември.

Доктор диетолог и фитнес инструктор ще консултират бургазлии как да редуцират телесното тегло при деца и възрастни в контекста на профилактиката и лечението на затлъстяването, като основен фактор за сърдечно-съдовите заболявания.

В 16.30 часа на площад "Атанас Сиреков" /пред сградата на Община Бургас/ ще се проведат спортни игри и танци с участието на деца и възрастни, трениращи в различни спортни клубове и танцови школи.

Тази година общинската кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания, ще се проведе под мотото "Аз обичам сърцето си", в партньорство с МБАЛ "Сърце и Мозък". Организаторите напомнят, че основните фактори за подобряване на качеството на сърдечното здраве остават намаляване на стреса, балансирания хранителен режим и физическата активност.

Медиен партньор на кампанията "Аз обичам сърцето си" е общинско радио "Гласът на Бургас".

Коментари

Още от последните новини