Догодина строят социалния блок в "Меден рудник", настаняват до 120 души в него

Догодина строят социалния блок в

Сградата ще бъде с четири двуетажни и една триетажна секция и капацитет от 47 апартамента

Строителството на социалния блок в "Меден рудник" ще започне догодина. От община Бургас вече са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител, който ще трябва да построи сградата срещу сумата от 3 631 118.99 лева, без ДДС. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Крайният срок е до декември месец тази година, което значи, че строителството ще започне най-вероятно в началото на следващата.

Поръчката предвижда се изграждане на многофамилна жилищна сграда с четири двуетажни и триетажна секции с капацитет от 47 апартамента.

Сградата е проектирана с два типа секции - А и Б. В секция тип А са предвидени едностайни и двустайни апартаменти, подходящи за хора с физически затруднения в придвижването. Осигурена е достъпност на средата посредством асансьори до всички етажи. В секция тип Б са предвидени
апартаменти за многодетни семейства. Тези секции са без асансьор.

В сградата ще бъдат изградени три типа апартаменти. Едностайни тип "студио" са 22 броя, двустайни жилища са 21 броя;. а тристайни жилища - 4 броя.

На полуподземен и първи етаж, са обособени помещения за нуждите на Кризисен център за деца и лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на насилие.  Входът му е отделен от жилищнитевходове и е с достъп от обслужващата улица от югозапад. Достъпната среда за центъра е осигурена посредством асансьор, който едновременно ще обслужва живущите в секция А3 и Кризисния център.

Ориентировъчно в тези жилища могат да се настанят около 100 - 120 обитатели.

 

Коментари

Още от последните новини