До 20 години затвор грозят мъж заради отвличане до болницата в Бургас

Архив
Архив

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Георги К., привлечен като обвиняем за отвличане на лице с цел противозаконно лишаване от свобода.

Георги е привлечен като обвиняем за това, че преди два дни в района на УМБАЛ – Бургас, при условията на опасен рецидив, отвлякъл 16-годишно момиче, като е употребил сила – хванал я с двете ръце за качулката на суитчъра, издърпал я и я качил принудително в лек автомобил.

Според съда, от събраните на досъдебното производство доказателства се извежда по категоричен начин обосновано предположение, че Георги е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва с „Лишаване от свобода" от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния. Съдебният състав прецени, че тежестта на предвидената санкция обуславя и наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, с цел да осуети наказателно преследване.

Видно от приложената справка за съдимост обвиняемият е лице с множество предходни осъждания, което показва престъпна упоритост и отказ да коригира поведението си. Поради това настоящата съдебна инстанция приела, че в случая е налице реална опасност Георги да извърши престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Коментари

Още новини