Директорът, обвинен в блудство: Надявам се истината да излезе на яве

Директорът,  обвинен в блудство: Надявам се истината да излезе на яве - E-Burgas.com
Снимка: e-burgas.com

Директорът на основното училище в Ново Паничарево Христо Радев, обвинен в блудство с ученичка, бе доведен под стабилен конвой от съдебната охрана на Районня съд в Бургас. Пред медиите в коридора той успя да каже само, че се надява истината да излезе на яве. В 16 ч. днес районните магистрати трябваше да гледат мярката му за неотклонение , но заседанието бе отложено с половин час.

Причина за това стана искане на защитника на Радев-адв. Станко Кралев, който пожела да се запознае с материалите по делото, преди да е даден ход на заседанието. 

Кралев отправи още едно искане - делото да се гледа при закрити врата и в залата да не присъстват журналисти, тъй като в нея щели да излязат на яве интимни подробности от личния живот на директора.

Вероятно съдът ще уважи и това негово искане, тъй като закона дава тази възможност.

Христо Радев бе задържан на 26 септември по обвинения за блудство на непълнолетна. Според прокуратурата са на лице достатъчно доказателства за авторство на извършеното престъпление. Затова държавното обвинение входира искане Радев да остане в ареста до старта на делото. 

 

Коментари

Още от последните новини