Димитър Николов поема нова роля в защита на Бургас и региона

Димитър Николов поема нова роля в защита на Бургас и региона - E-Burgas.com

Кметът на Бургас, Димитър Николов, направи важно изявление, в което обяви решението си да поеме водачеството на листата на ГЕРБ-СДС за областта. Това е ключов ход, който, според Николов, е в полза на Бургас и региона. В своето изявление той подчерта, че винаги е поставял интересите на Бургас на първо място и че настоящият му ангажимент цели да осигури нужната държавна подкрепа за региона.

„За мен интересите на Бургас и региона винаги са били на първо място“, заяви Николов, подчертавайки, че чрез поемането на тази отговорност иска гласът на жителите на Бургаска област да бъде чут. Той сподели, че вижда участието си на национално ниво като възможност да привлече вниманието към Югоизточна България и да защити важни инвестиционни програми за региона.

Николов отговори на въпросите, които често му се задават, дали поемането на политическа роля на национално ниво означава, че ще изостави Бургас. „Напротив! Правя го именно, за да привлека вниманието към Бургас и региона!“ – категоричен бе той.

Подкрепа за Бургас в условия на политическа нестабилност

Николов акцентира върху това, че постигнатото от Бургас през годините е било възможно благодарение на подкрепата на гражданите и стабилната работа на местната администрация. Той сподели, че регионалните проекти на Бургас са готови, но са били временно спрени поради политическата нестабилност в страната. В този контекст Николов счита, че ролята на кметовете е ключова за защитата на регионалните интереси на национално ниво.

„Тази три годишна спирала от избори измори всички. Общините останаха единственият стълб за хората“, посочи той, като добави, че регионалните проекти за Бургаска област не могат да чакат. Затова той счита за свое задължение да действа и да работи за тяхната реализация.

Призив за подкрепа и единство

Димитър Николов завърши изявлението си с призив към жителите на Бургас и околните общини за подкрепа на неговата кауза. Той посочи, че силен резултат на изборите би бил силен резултат за целия Бургаски регион, обхващащ общини като Поморие, Руен, Сунгурларе, Карнобат, Малко Търново, Средец и други. Според него успешното развитие на тези райони е пряко свързано с тяхното представяне на национално ниво.

„Нашата прекрасна България не заслужава безвремие. Заслужава действия и поемане на отговорност от нас“, завърши Николов, подчертавайки готовността си да работи за благото на региона и страната.

В заключение, Димитър Николов изрази своята вяра в подкрепата на хората от Бургаска област, уверявайки ги, че ще продължи да се бори за успешното бъдеще на Бургас и България.

Коментари

Още от последните новини