Дезинфекцията в Бургас продължава

Дезинфекцията в Бургас продължава - E-Burgas.com

Кметът: От вчера работи референтната лаборатория в Бургас

От вчера работи референтната лаборатория в Бургас, а преди това всички проби се изследваха в Стара Загора. Това написа бургаският кмет Димитър Николов във фейсбук.

Лекарите от бургаската болница спазват стриктно предварително определения от щаба алгоритъм за действие при такава ситуация.

„Засилваме мерките в Бургас и прилагаме тези, които всеки ден набелязваме! Продължаваме с поставянето на диспенсъри с дезинфектанти на входовете на болници, медицински заведения и хранителни магазини. Продължаваме с дезифекцията на улици. С полицията прилагаме засилени мерки на местата с концентрирано ромско население, където живеят много хора на малка площ“, казва още Николов.

Съвместно с пожарната днес продължава дезинфекцията с хлорен разтвор в “Меден рудник” , “Горно Езерово” и “Победа”. Има готовност и за други квартали.

„Няма място за паника! В постоянна координация с всички институции сме. Усещам подкрепа и разбиране от хората, за което сърдечно ви благодаря! Ще бъдете информирани за всичко! Изолирайте се!“, апелира кметът.

Коментари

Още от последните новини