Демократична България се регистрира за изборите

Демократична България се регистрира за изборите  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

„Демократична България“ внесе 8888 подписа, с които се регистрира за участие в изборите, обяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова, която е част от формацията.

По думите й България има нужда от широка обединение на партиите, представляващи протестиращите хора от лятото на 2020 г.

На въпрос защо не се явят заедно с „Продължаваме Промяната“, каквито заявки имаше, тя посочи, че хронограмата на изборите позволява до 27 август да се правят промени в рамките на вече регистрираните формации за участие.

 „Нашето желание за общо явяване е ясно заявено. На ход са колегите от „Продължаваме Промяната“. Имаме нужда от голямо обединение, което да представлява протестиращите от 2020 година. Отделната ни регистрация означава, че искаме ясен отговор от ПП“, обясни бившият правосъден министър след подаването на документите.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите "Закрила на детето" към политиците: Винмавайте с правата на децата по време на кампаниите си
Тагове
избори
Коментари

Още от последните новини