Децата в Свети Влас влизат в училище с чипове

Децата в Свети Влас влизат в училище с чипове - E-Burgas.com

Учениците в училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас влизат в школската сграда след регистрация с персонални чипове. Системата за контролиран достъп е въведена на централния вход на училището и е мярка за безопасността и сигурността на учениците.

Директорът на учебната сграда Чубрина Стефанова обясни,  че въведената система за контрол на достъпа е чрез двупосочен турникет. Всеки ученик разполага с индивидуален чип, който трябва да използва и при излизане от сградата. Устройството разрешава преминаването на само един човек при подадена команда. Това е първото основно училище в Бургаска област с такъв режим на достъп. 

Системата е монтирана миналата седмица. Така всеки един ученик, учител и помощният персонал в училището разполагат с индивидуален чип, който осигурява достъп. 

Достъпът на родители и външни лица не е блокиран, а e контролиран. Всеки родител има достъп до охраната, където може да съобщи за повода на присъствието си в училището.

Училището в Свети Влас разполага с денонощна жива охрана. Осигурено е  и видеоналюдение на всички входове, в класните стаи, коридори и помещения.
Чубрина Стефанова каза, че за няколко години броят на обучаващите се от първи до седми клас в училището в Свети Влас е нараснал двойно. 

Паралелно със системата за сигурност, в училището e направен ремонт на коридорните пространства. Чрез ново цветово обозначение децата по-лесно се ориентират в пространството на училището. В коридорите вече има удобни места за сядане и места за изложби. 

Коментари

Още от последните новини