Деца от Поморие ще зарадват самотни възрастни хора преди Коледа

Деца от Поморие ще зарадват самотни възрастни хора преди Коледа - E-Burgas.com

Коледа е празник на надеждата, на вяра в добротата. Коледа е празник, на който не само трябва да очакваме своите подаръци, но и да се научим да даряваме, за да има повече хора около нас щастливи.

За поредна година, децата, посещаващи Кабинета за социална превенция при Община Поморие с ръководител Дияна Калчева, решиха да зарадват самотните възрастни хора в общината. В благородната инициатива на помощ се притекоха учениците от 4.А клас от СУ „Иван Вазов” гр. Поморие, с класен ръководител Стефка Ангелова. С общи усилия бяха изработени над 100 прекрасни картички.

Днес – последният ден преди празниците, заедно с храната, възрастните хора, обслужвани от Социалния патронаж в Поморие, ще получат коледна картичка, изработена от дете – с много любов и старание. Всеки от тях ще почувства топлината от ръчичките на 40-те деца.

В инициативата се включиха и учениците от 3.А клас от ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие. С помощта на техния  класен ръководител Минка Георгиева, те изработиха картички и украса за жените от пенсионерския клуб в кв. „Свети Георги” в гр. Поморие. Подарените красоти, заедно с изпълнените коледни песни и стихове, стоплиха сърцата на възрастните хора.

Благодарим на Кабинета за социална превенция към Община Поморие и на всички ученици, включили се в инициативата.

Коментари

Още от последните новини