Деца кръстиха най-малката маймунка в айтоския зоопарк Мира, за да има мир по света

Деца кръстиха най-малката маймунка в айтоския зоопарк Мира, за да има мир по света - E-Burgas.com

На 27 април, децата от четвъртите групи на детските градини в община Айтос с усмивки и пролетно настроение приеха поканата да участват в една забавна екскурзия с Пролетен празник в общинския Зоопарк в Айтос. Малчуганите дойдоха облечени в специално приготвени за събитието дрешки, шапки и маски, бяха подготвили песнички, стихчета и танци за любими животни, с които да поздрави обитателите.

Зоопаркът, потънал в зеленина и огласен от популярни детски песни, беше украсен с десетки цветни балони и знаменца. Децата бяха посрещнати от кмета Васил Едрев и управителя на зоопарка Росица Златева. Градоначалникът сърдечно поздрави децата, а Златева съобщи резултатите от конкурса за рисунка и име на най-малката маймунка. "Десетки бяха рисунките и предложенията за име на маймунката. Между всички предложения, журито избра името Мира. Защото желанието на всички е да има мир по света. Така кръщаваме нашата маймунка днес", каза Златева, а децата в хор повикаха Мира, която поуплашена от глъчката, за малко се беше скрила в маймунската къщичка.
Кметът връчи грамоти на детските градини за участие в конкурса и награди децата с най-хубавите рисунки, предложили името Мира. Две бяха първите награди, четири от децата заслужиха поощрителни награди. Но нито едно от децата не си тръгна без награда. За всички, организаторите бяха приготвили блокчета, моливчета, бои и флумастери, за да стимулират желанието им да рисуват.

Златева разказа на децата за най-новите питомци и новите клетки, които ще изгражда общината. Празникът продължи със забавна разходка в зоопарка и с пожеланието, пролетният детски празник да стане традиция през месец април.
Община Айтос благодари за съдейстието на СУ "Христо Ботев" и на екипа, който с желание се погрижи за празничната украса на зоопарка.

Коментари

Още от последните новини