“Дебелянов и ангелите” се завръщат на бургаска сцена

 “Дебелянов и ангелите” се завръщат на бургаска сцена - E-Burgas.com

Спектакълът на ДТ Пловдив - “Дебелянов и ангелите” се завръща на бургаска сцена н Деня на народните будители. Ценителите ще имат възможност да се потопят с атмосферата н последните дни на един от големите български поети - Димчо Дебелянов, пресъздадени от режисьора Диана Добрева на 24 октомври, от 19.00 часа в залата на Операта.

“Дебелянов и ангелите” е дело на драматурга Александър Секулов. Пиесата е основана на писма и документи от книгата на Валери Стефанов “Слепия градинар”.
Спектакълът е носител на награда “Аскеер” в категориите „Най-добро представление”, „Съвременна българска драматургия” за Александър Секулов, „Режисура” за Диана Добрева, „Сценография” за Мира Каланова и „Дебют” за Ненчо Костов.

В ролята на Дебелянов влиза Ненчо Костов. Ще му партнират Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Мария Генчева, Мария Сотирова, Радина Думанян, Патриция Пъндева. Музиката е дело на Петя Диманова, а сценографията е поверена във вещите ръце на Мира Каланова.
 

Коментари

Още от последните новини