Държавата проверява разкопаните дюни в Ахтопол

Държавата проверява разкопаните дюни в Ахтопол - E-Burgas.com
bTV

От Министерството на туризма са разпоредили проверка на разкопаните дюни в Ахтопол и ако тя установи, че дейностите със строителната техника са били извършвани в рамките на самия плаж, концесионерът ще бъде глобен. Резултати от проверката се очакват на 26 май, вторник - първият работен ден от следващата седмица. Това е официалната позиция на държавата след репортаж на bTV.

Сигнал на гражданин за багер на пясъчните дюни в Ахтопол, вдига на крак властите за проверки. Той е подаден вчера, 22 май. Мястото попада в две защитени зони и е част от парк Странджа. Любопитно е кой и защо разкопава дюните?

От екоинспекцията в Бургас са препратили сигнала по компетенция до кметството в Ахтопол късно снощи. Тяхна проверка установила, че багерът е нает от управителя на плажа. Обяснението на концесионера пред bTV е, че няма друг начин, по който да се прокарат дървени пътеки до морето. Даже той лично управлявал багера. А пътеката до морето била предвидена в схемата на плажа, одобрена от Министерството на туризма.

Концесионерът обясни още, че повече от половината от концесионната площ на плажа, близо 60 декара, са дюни и е трудно те да бъдат опазени.

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение
Тагове
царево дюни
Коментари

Още от последните новини