Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки)

Цял боен арсенал спипаха на

Митнически служители задържаха 186 пистолета и 7475 бойни патрона в микробус. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Ч.А., на 41 г., френски гражданин, за това, че на 05.04.2021 г., през ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с лек автомобил марка „Фолксваген Транспортер“ с френска регистрация пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, оръжие и боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 186 пистолета с различни марки и 7475 броя бойни патрона - престъпление по чл. 242, ал.1, б. „г“ от НК.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор от Териториално отделение на Митническо разузнаване и разследване „Южна морска“.

На 5 април 2021 г., около 4 часа, на ГКПП-Капитан Андреево,  пристигнал лек автомобил „Фолксваген Транспортер“, управляван от Ч.А. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала митническа проверка служителите забелязали в двигателния отсек на автомобила два прозрачни полиетиленови плика. В тях открили пистолети и картонена кутия с 50 броя патрони. Автомобилът е бил изпратен за щателна митническа проверка, като при пролъчване с рентген в естествени кухини на колата - между тапицерията на купето, в резервоара, под арматурното табло, в тавана и вратите, били открити различни марки пистолети и бойни патрони от различен калибър.

Водачът на автомобила Ч.А. е бил задържан, като по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Установено е, че той пренасял в автомобила 186 пистолета, преправени от газови в бойни, както и 7475 броя бойни патрона. Ч.А. е пътувал от Истанбул, където гостувал на свои роднини, за Германия.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, оглед на веществени доказателства, изготвени са експертни справки и др.

Обвиняемият Ч.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 9 април 2021 г., Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по досъдебното производство продължава.

 

Галерия
Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Трима са загиналите при взрива в "Арсенал" Пореден взрив в завод "Арсенал", има жертви и ранени Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки)
Тагове
контрабанда митници арсенал капитан андреево
Коментари