Цветелина Стоянова вече не е в реанимация

Цветелина Стоянова вече не е в реанимация  - E-Burgas.com

Днес гимнастичката Цветелина Стоянова ще бъде преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на "Пирогов". Добрата новина дойде от пресцентъра спешната университетска болница.

21-годишната състезателка от националния ансамбъл на България беше приета по спешност в "Пирогов" от 14 юни 2016 година, след като екип на Спешна помощ я закара там с политравма след скок от 6-ия етаж на жилищна кооперация в квартал "Надежда".

При постъпването в университетската болница дежурният шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника я оперира по спешност заради разкъсване на далака, в резултат на която имаше сериозен кръвоизлив. След интервенцията Цвети беше настанена в Централна реанимация. "По време на престоя й лекарите я лекуваха по най-съвременните стандарти на медицината. Наложи се да й бъде извършена операция на гръбнака.

Екипът на проф. Габровски извърши голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията беще успешна и пациентката се възстановява успешно.

Днес я преместваме в Клиниката по неврохирургия, където ще продължат лечението и рехабилитацията й", се казва в съобщение на пресцентъра на "Пирогов".

Коментари

Още от последните новини