ЦИК: До дни подписваме договора за машините за вота

ЦИК: До дни подписваме договора за машините за вота - E-Burgas.com

До дни ще бъде подписан договорът за доставка на машини за гласуване за предстоящите парламентарните избори. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева, както и уточни, че  в момента се обсъжда начинът на съхранението им предаде "Нова".

„Договорът не е подписан по едни технически причини. Изпълнителят е ясен и изпълнителят подготвя пратката и доставката на машините. По отношение на съхранението – имаме и днес среща с представители на изпълнителната власт, на която ще обсъждаме тези въпроси“, каза тя.

От днес започна регистрацията за участие в частичните местни избори. Те  ще се проведат с хартиени бюлетини на 28 февруари в 12 населени места в страната. Първата регистрирана партия за участие в тях беше "Републиканци за България".

На предстоящите частични местни избори обаче изборната администрация няма да може да организира машинен вот.

„Не, за тези избори няма да стигнат, но за парламентарните надявам се да има във всички посочени секции за гласуване“, заяви още Таня Цанева.

Частични избори през февруари ще има в общо 12 населени места, от които 2 общини – Мъглиж, Старозагорско и Баните, област Смолян. От днес започна и регистрацията за тях, а „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов стана първата политическа сила, внесла документите си.

Очаква се Министерство на здравеопазването да адресира до ЦИК и здравен протокол, по който комисията безопасно да организира вота в условията на пандемия.

Коментари

Още от последните новини