Циганското лято още две седмици

Циганското лято още две седмици - E-Burgas.com

Чакат ни още две седмици топла есен. И това е истинското циганско лято. От утре ни чакат две седмици топло време. Студените дни приключват днес от 12 часа. На обед температурите ще станат двуцифрени. От понеделник даже в студена София ще е 20 градуса. Това каза климатологът проф. Георги Рачев по bTV.

Всички активни циклони се движат далеч на Север. Италия ще се потопи от дъжд. През следващите две седмици качеството на въздуха ще е много по-добро. 20 градуса не са типични за ноември-аномалия е. Това ще се запази до 13-14 ноември. Нещо като втора серия на циганското лято. Минималните температури също ще бъдат доста високи.

Четвъртък и петък ще има малко валежи и гръмотевица. Зелето не може да втаса заради топлото време. Дамите няма да стържат стъклата на колите. Студът го няма. В северния ледовит океан ледът е най-малко, откакто се водят метеорологични изследвания.

Зимата в Европа ще бъде топла. България около 1 градус ще е по-топло през зимата. Всичко ще има, но за по-малко време. В планините трябва да има сняг. На Балканите валежите ще са в нормата и малко под нея. Големи снегове ще падне в Алпите през следващите седмици.

Коментари

Още от последните новини