„Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

„Цар Лъв“ на сцената на Летния театър  - E-Burgas.com

"Цар Лъв" (The Lion King), който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

„Цар Лъв“ (The Lion King) е първият анимационен филм на Дисни, създаден не по съществуваща творба, а по оригинална история (1994), вдъхновена от библейските разкази за Йосиф и Моисей, както и от „Хамлет“ на Шекспир. Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: "I Just Can't Wait to Be King", „Circle of life“, „Hakuna Matata“, „Can You Feel the Love Tonight“ и други покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди „Оскар“и един „Златен глобус“ на филма.

Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 (пет години след филмовата) и оттогава триумфира на световната цена.

Незабравимите изпълнения на Елтън Джон и авторската музика на Ханс Цимер от филма за Симба, Тимон, Пумба и компания са в основата на едноименния мюзикъл.

Редом с добре познатия сюжет, спектакълът ни поднася неповторим сетивен екстаз, зрелищна хореография, епични боеве, 3D мапинг и изключителни изпълнения във всички сценични изкуства.

Сюжетът разказва за Симба (лъв, от суахили) - младия лъв, който трябва да наследи баща си, Муфаса, като цар на Лъвските земи. Но убийството на Муфаса от чичо му Скар обърква предначертания ход на събитията и въвлича Симба в много премеждия, докато след години борба доброто побеждава, Симба защитава полагаемото му се място и животът се завръща в обичайното си русло. Една красива и добре разказана приказка за доброто и злото, които живеят във всекиго, а кое от тях ще надделее, зависи от самите нас.

Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява за пръв път на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова, 3D mapping Лора Руневска. „Ние трябва много искрено и достъпно да пресъздадем тази изключителна музикално-сценична драматургия, добре позната на младата и зрялата публика. Правим това честно, професионално, с всички необходими техники за една пленителна актьорска, вокална, танцова, звукова и визуална красота“, обещава режисьорът Петко Бонев, създал във Варна прекрасните мюзикъли „Граф Монте Кристо“, „Зоро“ и „Парижката Света Богородица“. А сред артистите от различни поколения, избрани след труден кастинг в два тура, се открояват изпълнителите на малкия Симба - Васил Желев и Максим Ялнъзов, който играе и в мюзикъла „Любовта никога не умира“, както и в ролята на порасналия Симба любимците ни от редица други мюзикъли на варненска сцена Борислав Веженов и Велин Михайлов.

В момента билетите на касата до "Часовника" са на цена от 15 лева. Ако искате да потопите децата си в магията на сценичните изкуства, не пропускайте „Цар Лъв“.

Коментари

Още от последните новини