Цацаров подава оставка

Цацаров подава оставка - E-Burgas.com

Сотир Цацаров подава оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това потвърдиха за "Нова" от КПКОНПИ.

Цацаров се оттегля от поста от 1 март. Това е съобщил самият той за 24 часа като коментар на подготвяните от правосъдното министерство и група депутати законодателни промени, които ще доведат до разделяне на Антикорупционната комисия на два отделни органа. Един, който да разследва корупция, и втори, който да се занимава с конфискация на незаконно придобитото имущество и конфликта на интереси, се казва още в публикацията. 

"Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", гласи писменият отговор на бившия главен прокурор, изпратен до изданието.

Малко повече от 2 години 55-годишният юрист ръководи Антикорупционната комисия. Сотир Цацаров встъпва като неин председател на 20 декември 2019 г., след като първият й шеф Пламен Георгиев подава оставка заради скандал с незаконно барбекю върху терасата на своя дом и заминава като консул във Валенсия.

Коментари

Още от последните новини