Бурни аплаузи и горещи отзиви за бургаското участие в DroneUp International Film Festival

Бурни аплаузи и горещи отзиви за бургаското участие в DroneUp International Film Festival - E-Burgas.com

Филмът „Кукери“ на DronBurgas с международно признание

За първи път в историята на DroneUp International Film Festival има бургаско участие. Филмът „Кукери на DronBurgas се открои сред над 90 други от 29 страни и достигна до финал.

Официалната премиера бе в събота вечер на Римския стадион в Пловдив. Филммейкърите от Бургас получиха бурни аплодисменти и горещи отзиви за лентата от организаторите и ръководството на фестивала.

„За нас е чест да получим признание за труда, който положихме наред с още 29 държави от пет континента. Това е нашата награда! Горди сме с това, че “Кукери“ беше единственият български филм, преборил конкуренцията и стигнал до финал в категория „Пътуване и култура“. Нашата „лента“ бе излъчена заедно с филми от Норвегия, Великобритания, Мавриций и САЩ. Няма как да не изпитаме истинска гордост от това“, споделя екипът.

Идеята за филма им хрумва преди година и ги отвежда до Родопите. Били вдъхновени от културата, бита, традициите, хората и природата там.

„С много труд и любов, благодарение на дрона ни Кураж и неговия пилот Живко Тодинов, запечатахме великолепни картини и незабравими моменти от обичая на родопчани в известното с богата история, автентичен фолклор и уникална архитектура с. Широка лъка, намиращо се в сърцето на една от най-живописните планини в България. За времето, в което бяхме там  успяхме да се потопим не само в атмосферата при подготовката на кукерските игри, но и да се насладим на гостоприемството, добрите нрави и сърдечността на местните. След това всичко беше лесно…. Кадрите се подреждаха в ума ни още по време на снимките /с последното нямаме за цел да разсърдим монтажиста Андрей Дерменджиев, който също положи немалко труд при сглобяването на филма/.

Музиката за него написаха младите, но изключително талантливи композитори от Sonorium Audio Works - Николай Плачков и Венцислав Иванов, на които сърдечно благодарим“, допълват от DronBurgas.

Сега са поставили следваща цел и гледат към нея, но за сега ще я запазят в тайна. Едно е сигурно обаче – ще бъде красиво и ще бъде от високо!

Видео от втората фестивална вечер на DroneUp International Film Festival може да гледате тук!

Филмът "Кукери" може да гледате на официалната фейсбук страница на  DronBurgas. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини