Бурни аплаузи и горещи отзиви за бургаското участие в DroneUp International Film Festival

Бурни аплаузи и горещи отзиви за бургаското участие в DroneUp International Film Festival - E-Burgas.com

Филмът „Кукери“ на DronBurgas с международно признание

За първи път в историята на DroneUp International Film Festival има бургаско участие. Филмът „Кукери на DronBurgas се открои сред над 90 други от 29 страни и достигна до финал.

Официалната премиера бе в събота вечер на Римския стадион в Пловдив. Филммейкърите от Бургас получиха бурни аплодисменти и горещи отзиви за лентата от организаторите и ръководството на фестивала.

„За нас е чест да получим признание за труда, който положихме наред с още 29 държави от пет континента. Това е нашата награда! Горди сме с това, че “Кукери“ беше единственият български филм, преборил конкуренцията и стигнал до финал в категория „Пътуване и култура“. Нашата „лента“ бе излъчена заедно с филми от Норвегия, Великобритания, Мавриций и САЩ. Няма как да не изпитаме истинска гордост от това“, споделя екипът.

Идеята за филма им хрумва преди година и ги отвежда до Родопите. Били вдъхновени от културата, бита, традициите, хората и природата там.

„С много труд и любов, благодарение на дрона ни Кураж и неговия пилот Живко Тодинов, запечатахме великолепни картини и незабравими моменти от обичая на родопчани в известното с богата история, автентичен фолклор и уникална архитектура с. Широка лъка, намиращо се в сърцето на една от най-живописните планини в България. За времето, в което бяхме там  успяхме да се потопим не само в атмосферата при подготовката на кукерските игри, но и да се насладим на гостоприемството, добрите нрави и сърдечността на местните. След това всичко беше лесно…. Кадрите се подреждаха в ума ни още по време на снимките /с последното нямаме за цел да разсърдим монтажиста Андрей Дерменджиев, който също положи немалко труд при сглобяването на филма/.

Музиката за него написаха младите, но изключително талантливи композитори от Sonorium Audio Works - Николай Плачков и Венцислав Иванов, на които сърдечно благодарим“, допълват от DronBurgas.

Сега са поставили следваща цел и гледат към нея, но за сега ще я запазят в тайна. Едно е сигурно обаче – ще бъде красиво и ще бъде от високо!

Видео от втората фестивална вечер на DroneUp International Film Festival може да гледате тук!

Филмът "Кукери" може да гледате на официалната фейсбук страница на  DronBurgas. 

 

Галерия
Коментари