Бургазлия летя по пловдивски булевард със 127 км/ч.

Бургазлия летя по пловдивски булевард със 127 км/ч. - E-Burgas.com
Снимка: ОД МВР-Пловдив

Шестима "рекордьори", шофирали с превишена скорост по пловдивските булеварди уловиха камерите на "Пътна полиция" тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Те ще останат без шофьорски книжки за следващите 3 месеца и ще понесат парична санкция.

Акцията под тепетата се проведе само ден, след като влязоха в сила новите санкции за водачите, които не спазват максимално допустимата скорост в населени места, съобщава "Дарик". 

С най-висока скорост сред "заснетите" се оказа шофьор от Бургас, който премина през пловдивски булевард със 127 км/ч. при ограничение от 50 км/ч. Фрапиращи нарушения се установиха и при водачи на пловдивски автомобили, които бяха снимани от полицаите със 118 и 117 км/ч. Три коли пък са се движили със 108 км/ч.

Според новите промени, ако се превиши скоростта в населени места с над 50 км/ч., - глобата е 700 лв. За всеки следващи 5 км/ч. превишаване над допустимата скорост от 50 км/ч. глобата се увеличава с 50 лв., три месеца без шофьорска книжка и отнемане на 16 точки от талона.

Коментари

Още от последните новини