Бургазлиите от метъл групата „Lost Memories“ с първи албум

Бургазлиите от метъл групата „Lost Memories“ с първи албум - E-Burgas.com

Или как мечтите стават реалност...

Независимо дали сте фен на метъл жанра или не, групата „Lost Memories“ си заслужава да се чуе. Те са двама – Вероника и Иван. Той композира музиката и свири на ел. и бас китара, тя пише текстовете и пее, а записите правят заедно. Работата по албума започва през септември 2020г. Вдъхновяват се от най-разнообразни стилове, чиито представители са световно известни имена като Pantera, Nightwish, Megadeth, Epica и Slipknot.

Обещаващият проект на бандата говори сам по себе си – издават албума „Lucid Dreams“ на 12-ти май. Съдържа десет песни, между които девет авторски и един кавър на „Aerials“ на System of a Down. Зададохме няколко въпроса на Иван и Вероника, за да разберем повече за това трудно ли е само двама да сътворят един такъв албум:

Разкажете ни повече за темите в албума ви „Lucid Dreams“

Албумът е разнообразен откъм теми. Освен че засяга проблеми свързани с човешката природа, в него могат да се открият и разкази с фентъзи елементи, също така и теми, обвързани с преживявания, които хората ще могат да свържат със свои собствени.

Защо се спряхте на въпросната обложка и кой е нейният автор?

Идеята ни за обложката е мозъкът да е част от една звездна карта, в която е изобразен като съзвездие. Всяка звезда води до различно място в мозъка, към различни спомени и преживявания. Авторът на обложката е Добрин Русенов, който е художник и в момента се занимава с правене на 3D модели за видеоигри.

Как бихте описали съвместната си работа?

Съвместната ни работа беше дистанционно в повечето случаи. Първо се записваха инструменталите и работата по вокалите започваше след това. Винаги сме отворени за нови идеи един към друг и това носи много предимства за нашата работа.

Трудно ли протекоха записите?

Първоначално имаше доста експериментиране откъм тонове и затова китарите във всяка песен имат различен тон. Нямаше трудности при записването на китарите, дори имаше сесии в които се записваха 2-3 песни в един ден. Вокалите на една песен обикновено се записваха в рамките на един-два дни, обработката и миксването им също не отнемаха повече време от това. Басът на всички песни беше записан в рамките на два дни. В домашни условия се записва най-лесно, но е много важно да си добре подготвен.

Каква е първата стъпка в композирането на музика?

Композирането винаги трябва да започва с риф на китара, интересен ритъм на барабани или нещо, което е по-различно и ново. В нашия случай композицията на песните започваше с писането на рифове. След това се комбинираха различните рифове и се наблягаше на това структурата на песните да не е като стандартните. Например „Beneath My Shadow“ е песен, в която са включени много различни рифове и няма повторения. Вярваме, че структурата на песните е нещо, което не трябва да се пренебрегва. След като китарите на песните бяха написани, се започна работата по барабаните и последно се записа баса в песните.

А в писането на текстове?

Един текст трябва да се вписва в цялостното настроение на песента, мелодията и думите да са съвместими. Важно е при писането на текст да е формулирана идеята предварително и след това само да се надгражда и редактира, ако има нужда. В нашия албум има текстове, които са написани след създаването на инструментала, има и такива, които са написани предварително.

Какво смятате, че е важно да знаят хората за вас?

Ние сме група, която ще се развива, не сме се вкопчили в един стил музика и смятаме да надграждаме всяка своя работа. В момента търсим барабанист и басист, които да са мотивирани и отворени за нови и различни идеи. Нашите бъдещи планове са да свирим на живо и да пишем нова музика, надграждаща предишните ни парчета.

Spotify : https://open.spotify.com/artist/6BWS9m3I0RFnfRLgpd30O4

Facebook: https://www.facebook.com/wearelostmemories

Instagram: https://www.instagram.com/wearelostmemories/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCIfe9JcAL84x08UYZleeIAg/videos

Коментари

Още от последните новини