Красиви табели ще напомнят на туристите да не замърсяват гората (снимки)

Красиви табели ще напомнят на туристите да не замърсяват гората (снимки)  - E-Burgas.com

Работилницата “420 горски табели” ще продължи и през следващите месеци в Бургас

Доброволци от Бургас изрисуваха и изписаха десетки дървени табели, които ще напомнят на туристите да не замърсяват природата. Инициативата е на "Бургас рециклира",  която е част от читалище "Хамалогика" съвместно училище "Френе". Тя включва  поредица от детски работилници  “420 горски табели” за ръчно изработване и рисуване на дървени табели, които да провокират опазване на горите и чистотата в тях. Табелите ще бъдат монтирани не с пирони и винтове, а  само с въже, което ще служи за окачване на съответното дърво през негов клон. Приоритет на локациите  за монтиране са гори в югоизточна България.

"Идеята е да мотивираме и други хора да започнат да пазят природата чиста и да им напомним, че опазването и е обща отговорност." споделиха организаторите на събитието. 

Днес в Морската градина в работилницата се включиха много деца, както и техните родители. Те изписаха позитивни послания, които да напомнят на туристите, че имат отговорност към природата, когато се разхождат по горските пътеки.

След приключването на събитието табелите поетапно ще бъдат грижливо поставени в гори и еко пътеки в региона. Всяка монтирана табела ще се добави в списък със  GPS координати на мястото, на което е монтирана.  Ще бъдат разпространени на интересни и любими места в региона - горски райони в Бургас, природозащитен център "Пода", района на Мандренско езеро,  гори в Странджа с акцент на точки по маршрута на "Тур Странджа"

Галерия
Коментари

Още от последните новини