Бургазлии излизат на шествие в подкрепа на традиционното семейство

Бургазлии излизат на шествие в подкрепа на традиционното семейство - E-Burgas.com
Архив novini.bg

Шествие в защита на традиционното семейство между мъж и жена ще се проведе в София и още няколко големи града в страната. Организатори са Националната асоциация "Поход за семейството" в партньорство с протестански църкви. В Бургас шествието се провежда за 6-ата поредна година. То ще премине по главната улица "Александровска" и ще бъде водено от мъже и жени в сватбени облекла.

В София, Пловдив ,Варна, Русе и Бургас ще се проведе шествие за семейството. Навсякъде участниците ще приемат обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките. В различните градове ще има различни прояви, каза Нели Тончева от организаторите.

"Предвижда се рисуване от деца, певчески изпълнения, специално в Бургас ще има танц на семействата под звуците на духовата музика. Някъде ще се пуснат балони във въздуха с надпис  "Да, семейство от мъж и жена". Някъде хората ще са облечени или в сватбени облекла или в цветови, розови тениски за жени и сини тениски за мъже".

В Бургас шествието ще тръгне от площад "Тройката" до площада пред сградата на общината, където ще се извие голямо право хоро, в което се очаква да се включат жители и гости на града.

Източник: БНР

Коментари

Още от последните новини