Бургаският съд реши за рецидивист, че не може да се превъзпита и го тикна зад решетките след поредния набез

Бургаският съд реши за рецидивист, че не може да се превъзпита и го тикна зад решетките след поредния набез - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Иван В., привлечен като обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив.

Иван е обвиняем за това, че преди два дни разбил кафе-автомат и задигнал монети на стойност 434 лв. Това престъпление се наказва с „Лишаване от свобода" от 3 до 15 години.

При анализ на мотивите за взетата мярка, на първо място според Районен съд – Бургас е факта, че Иван е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено в условията на опасен рецидив. На второ място, обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление и е осъждан общо 8 пъти за други тежки умишлени престъпления, с наказание „Лишаване от свобода", като деянията от присъдите датират от 1980 г. и приключват на 04.04.2017 г.

Съдът направи извод, че „всички тези осъждания, които са били постановени спрямо него в течение на 37 години, не са оказали необходимия ефект върху способността да се въздържа от извършване на други престъпления". Характерно още за престъпната деятелност на обвиняемия е, че е налице „специализация" по отношение на извършване на кражби и кражби с опасен рецидив.

За съда, от събраните по досъдебното производство доказателства, може да се обоснове извод, че Иван е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Коментари

Още от последните новини