Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова подкрепа от 30 хил.лв. до 150 хил.лв.

Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова подкрепа от 30 хил.лв. до 150 хил.лв. - E-Burgas.com

Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" приема проектни предложения по процедура "Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията Covid-19". Чрез тази мярка компаниите могат да получат безвъзмездна финансова помощ в размер от 30 000 до 150 000 лв. Целта е да се осигури оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Допустими бенефициенти са:

Юридически лица или еднолични търговци, регистрирани съгласно Търговския закон или Закона за кооперациите, с минимум две приключени финансови години (2018 г. и 2019 г.), в рамките на които да са извършвали стопанска дейност; Средни предприятия, реализирали оборот за 2019 г. равен на или надвишаващ 1 000 000 лв. Регистрирали спад поне 20 % в оборота за един от календарните месеци в периода от 01.02.2020 г. до месеца, предхождащ месеца на кандидатстване спрямо оборота за същия месец от 2019 г. съгласно Справката-декларация за ДДС, подавана към НАП; Към 31 декември 2019 г. предприятието-кандидат не е в затруднено положение.

Краен срок за прием на проекти: 24 август 2020 г.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg, на интернет адреса на оперативната програма: www.opic.bg, както и в Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите
Тагове
бизнес подкрепа програма субсидия
Коментари

Още от последните новини