Бургаският барман Краси Чуков - от футбола до рекордите на Гинес

Бургаският барман Краси Чуков - от футбола до рекордите на Гинес  - E-Burgas.com

Бургаският барман Краси Чуков разкази тази сутрин своята впечатляваща история в студиото на "Преди обед" по bTV.

Той е не само барман, а истински майстор. Започва с футбол в родния Бургас, но след като не намира вдъхновение там, се отдава на професията барман. Участвал е в над 45 световни състезания, има десетки световни титли и влиза в Книгата с рекорди на Гинес.

'Има едно негласно правилно - ако не станеш добър футболист, ставаш барман. След футбола почти нямах мечти и барманството беше най-лесното нещо, с което можех да започне. Това беше в тези мътни гангстерски времена през 90-те години." заяви Краси Чуков.

По думите му най-големият проблем за всички бармани у нас по това време е била ограничената информация, така че занаятът буквално е трябвало да се краде. Той разказа и за дългите години на учене и практикуване в чужбина, за да дойде времето да отвори собствено заведение в Бургас - Equilibrium Boutique Bar & Kitchen.

Краси Чуков е известен с това, че е бил барман на частно парти за Формула 1 в Монте Карло, където е правил коктейли на Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун. Също така е участвал в направата на един тон мохито.

Видео от цялото гостуване на Краси Чуков в "Преди Обед" може да видите тук

Свързани статии
Невероятният глас на Борис Христов ще звучи на живо в бар "Ескобар" Страхотен уикенд със специални гости на откриването на EscoBar StreetBar Opening Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата
Тагове
Краси Чуков
Коментари

Още от последните новини