Бургаският зоопарк ще посреща гости безплатно на 20 април, ще представи нови животни

Бургаският зоопарк ще посреща гости безплатно на 20 април, ще представи нови животни - E-Burgas.com

Елате да се запознаете с неговите нови обитатели - чифт лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка

Създаденият от Кръстьо Дъбов преди няколко години Зоопарк Бургас вече официално е един от десетте лицензирани зоопарка в България. В новата си роля той стана член и на световната браншова организация на зоопарковете. Това му дава допълнителна възможност за обмен на полезна информация и екзотични животни, взаимопомощ при успешното им отглеждане, размножаване и лекуване, когато се налага.

Зоопарк Бургас, със съдействието на Община Бургас, кани бургазлии и гости на града на официално откриване, което ще започне в 11 часа на 20 април, събота. През целия ден посетителите ще могат да разглеждат живата експозиция при вход свободен. Предвидена е развлекателна програма за малки и големи, а зоопаркът ще бъде празнично украсен.

В дните до 20 април се очаква в Зоопарк Бургас да пристигнат изключително симпатични нови обитатели, които без съмнение ще се превърнат в любимци на децата! Това са чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка. Те ще се преместят тук за постоянно от софийския зоопарк, с който бургаският е създал чудесни колегиални взаимоотношения.

Зоопарк Бургас е разположен в близост до квартал "Черно море". Там се отглеждат над 60 вида животни, близо 650 отделни екземпляра, в условия, близки до реалната им жизнена среда, на площ от 35 декара.

Повече за него вижте тук:

http://zooburgas.com/ или във ФЕЙСБУК

 

Коментари

Още от последните новини