Бургаски ученици ще правят ескперименти в лабораторията "Байлаб"

Бургаски ученици ще правят ескперименти в лабораторията

Научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология за деца - "Байлаб", ще отвори врати и в Бургас. Мотото на инициативата е "Малки изследователи - големи открития".

Лабораторията ще посреща любителите на експериментите в Младежкия културен център от 23 до 25 октомври включително по предварително изготвен график. Посещенията са безплатни като всяка група трябва да бъде съставена от максимум 30 деца. Записването на участниците се осъществява организирано през училищата със съдействието на Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас.

Във временната лаборатория доброволците от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и от "Байер" - България ще демонстрират пред участниците интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията и по този начин да предизвикат любопитство у децата към науката.

"Научната лаборатория на "Байер" за деца е чудесен проект, с голяма добавена стойност. Експериментите помагат на децата да развиват самостоятелност и желание да навлязат в нови непознати територии и да разширят мирогледа си", казва Екатерина Карпузова - управляващ директор на "Байер" - България.

В периода 2015 - 2018 година инициативата е привлякла вниманието на над 4000 деца.

Датите на сесиите по градове за 2019 г.:

София - 03 до 11 октомври

Пловдив - 15 до 17 октомври

Бургас - 23 до 25 октомври

Варна -  28 до 30 октомври вкл.

Научна лаборатория на "Байер" за деца се провежда със съдействието на Регионалните управления на образованието по градовете и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет "Св. Климент Охридски", Аграрен университет - Пловдив и Младежкия културен център в Бургас.

Коментари

Още от последните новини