Бургас, утре Япония гостува в Гранд хотел и СПА Приморец, заповядайте

Бургас, утре Япония гостува в Гранд хотел и СПА Приморец, заповядайте - E-Burgas.com

Страната на изгряващото слънце ще представи Юлияна Антонова-Мурата чрез новата си книга

Утре, 15 юни (сряда) новата си книга с разкази "Сан сан, Япония" (“мекият слънчев лъч, който топли сърцата ни“) в Бургас ще представи Юлияна Антонова-Мурата. Срещата започва в 18 часа в Гранд хотел и СПА Приморец и е със свободен вход. Добре дошли са всички, които искат да се докоснат до автентична Япония с помощта на живите разкази на дългогодишния дипломат и съпруга на японец г-жа Мурата, която от дълги години нарича дом именно страната на изгряващото слънце. Ето какво сподели тя специално за бургаската публика:

Г-жо Мурата, ако трябва да облечете Япония в няколко изречения или песен, кои ще са те?

Когато сме в края на пролетта в Япония, обикновено се сбогуваме с нея със ситен топъл дъжд - предвестникът на лятото. Вървя в моя тих токийски квартал и от едноетажните къщи с отворени прозорци улавям изпълнението на Джое Хисаиши на пиано. Този 72-годишен съвременен композитор е написал музика за над 100 филма, включително за култовото “Студио Джибли”, с чиито анимационни герои живее 126-милионна Япония, както и деца, и възрастни от цял свят. Именно композиторът Джое Хисаиши е автор на по-голяма част от всички тези филми и герои, чиято музика разнася славата им по света. Любима моя композиция е неговото “Лято” (Summer), която цял ден си припявам, не, всъщност - цяло лято и пак, и пак и в следващите сезони.

Каква според Вас е най-голямата отлика между България и Япония?

Търпение с последователност, липсата на хаотични мерки. Търпеливо и тихичко напред.

Какво можем да вземем от японците, за да създадем още по-приветлива България?

От японците можем да вземем следното качество - уважителност та към отделната личност без разлика във възрастта, позицията и обществения статус.

"Сан сан, Япония" е третата ви книга, в която рисувате страната на изгряващото слънце чрез своите разкази. Да очакваме ли продължение на поредицата или може би екранизация?

С издаването на третата книга от трилогията за японския обикновен човек и срещите ми с него - едни красиви уроци и отпечатък в сърцето ми, бях решила да сложа край  на тези кратки и смислени истории, които носят радост и надежда в сърцата, но след представянето на книгите в различни градове и три пъти в столицата само в рамките на десетина дни, усетих желанието на читателите и посетителите на тези представяния на “Сан сан, Япония”, че моите сънародници и аз самата сме зажаднели много за доброта и обич в тези смутни времена. А когато човек е жаден и черпиш бистра вода от извор, може ли да не утолиш нечия жажда?

Ето кое ме провокира към написването на една следваща книга. Така ще се формира тетралогия с истории, написани от сърце и “мекият слънчев лъч”, който топли сърцата ни (значението на „сан сан”), да продължи в разкази и кратички истории за най-важното в живота ни - любов, здраве и доброта.

Какво мислят Вашето семейство и приятелите Ви в Япония за книгите и успеха им у нас?

Моите приятели в Япония не са чели книгите ми, но аз съм превела няколко разказа и те вече се разпространяват сред тях с толкова възторг! Като ме видят, отивайки на чаша кафе с някои от тях, скачат, прегръщат ме и през глас викат: Ето я, ето я, нашата Агата Кристи!” Разбира се, че има хумор в това определение, но когато седнем, те са нетърпеливи: „Хайде, разкажи последната история!“ Защото кой няма любопитство и интерес да се потопи в един свят на човещина и доброта?

Заповядайте да се потопите в света на човещина и добрина на Япония, на среща с Юлияна Антонова-Мурата и нейната книга „Сан сан, Япония“. Очакваме ви на 15 юни (сряда) от 18 часа в зала „Ахело“, Гранд хотели СПА Приморец. Входът е свободен. Всеки ще може да закупи книга, както и да получи автограф.

Свързани статии
Отпразнувайте любовта със специална вечер с жива музика 6th Sense SPA & Sense Beauty Salon празнува 11-и рожден ден с 10% отстъпка за всички фризьорски услуги Открийте всичко за сватбата на Grand Wedding Expo в Бургас Най-продаваният съвременен български автор Мария Лалева представя новата си книга в Бургас Вкусът на Средиземноморието Ви очаква отново! Международен ден на жената – къде да празнуваме? Как да планираме сватба за един месец Емблематичният за Бургас Гранд Хотел и СПА Приморец отваря врати обновен на 04.02.2021 г. Подарете си „Нова кожа“ с Biologique Recherche
Тагове
приморец
Коментари

Още от последните новини