Бургас се включи в предизвикателството 1SEA

Бургас се включи в предизвикателството 1SEA - E-Burgas.com

Инициатор на 1SEA е Силвия Кьосева – хотелиер и човек, който възприема популяризирането на Българското Черноморие в чужбина като своя лична кауза. В личен план Силвия е любител бегач, който участва в маратони, триатлони и други спортни състезания в България и Европа. 


С 1SEA тя цели да обедини спорта и туризма. Целта на предизвикателството е да премине с бягане в рамките на 6 дни 387 км – дистанцията между най-северната и най-южната точка на Българското Черноморие – от Дуранкулак до Резово. Чрез този маршрут демонстрира красотата на цялото ни Черноморие, като се наблегне на липсата на разделение между северно и южно и се представи като един общ продукт и място за различни видове туризъм, включително спортен. Заедно с нея се движи и екип, който заснема цялото приключение, включително красивите гледки по пътя.


Бургас също бе важна част от маршрута на Кьосева – в рамките на предпоследния етап от предизвикателството (Ахелой-Дюни) бегачката мина през „Сарафово“, Солниците и Морската градина – любими локации за почитателите на бягането, колоезденето и други видове спортове. Подкрепата за Силвия от страна на бургазлии бе голяма – по трасето към нея се включиха десетки любители, които станаха част от предизвикателството, макар и само за част от маршрута, продължаващ в посока „Пода“ и стария път за Созопол. 


Един от тях беше и нашият колега Симеон Кънев от екипа на Go to Burgas, който се включи с 10-километрово бягане от входа на „Сарафово“ до Морска гара.

Коментари

Още от последните новини