Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19

Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19 - E-Burgas.com

Новата пратка с 4 785 броя ваксини срещу коронавирус пристигна в Регионалната здравна инспекция в Бургас. С тях ще бъдат ваксинирани близо 2 500 медици от Бургас, Сливен и Ямбол, предаде БНР.

С микробус на спедиторска фирма пристигнаха ваксините в Бургас. 1300 от тях ще се разпределят в болниците и медицинските центрове в морския град, а останалите количества ще бъдат изпратени в Ямбол и Сливен, каза директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

До края на седмицата ще пристигнат още ваксини, уточни д-р Паздеров. С тях ще приключи първият етап от ваксинацията, а до 10 дни трябва да започне ваксинирането на старите хора в социалните домове.

Свързани статии
Откриха нов по-заразен вариант на коронавируса в Япония След информация във фейсбук: РЗИ отрече да има починал лекар след поставяне на ваксина Отложиха доставянето на новата пратка ваксини Епидемиолог: Да сме готови за трета вълна на коронавируса! 1002 новозаразени, 2023 са излекувани за денонощието Одобриха ваксината на "Модерна" за ЕС Удължават карантината в Германия 82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид Създават система за проследяване на реакцията при ваксинираните Близо 700 са ваксинирани за ден у нас
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини