Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19

Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19 - E-Burgas.com

Новата пратка с 4 785 броя ваксини срещу коронавирус пристигна в Регионалната здравна инспекция в Бургас. С тях ще бъдат ваксинирани близо 2 500 медици от Бургас, Сливен и Ямбол, предаде БНР.

С микробус на спедиторска фирма пристигнаха ваксините в Бургас. 1300 от тях ще се разпределят в болниците и медицинските центрове в морския град, а останалите количества ще бъдат изпратени в Ямбол и Сливен, каза директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

До края на седмицата ще пристигнат още ваксини, уточни д-р Паздеров. С тях ще приключи първият етап от ваксинацията, а до 10 дни трябва да започне ваксинирането на старите хора в социалните домове.

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини