Бургас и Пловдив ще си сътрудничат в сферата на културата и туризма

Бургас и Пловдив ще си сътрудничат в сферата на културата и туризма  - E-Burgas.com

Бургас и Пловдив ще подпишат споразумение, което ще спомогне сътрудничество на двете общини в областта на културата и туризма. Това става ясно от докладната записка на заместник-кмета "Култура, туризъм и спорт" в община Бургас Диана Саватева. 

От текста става ясно, че двете общини ще обменят опит и ще представят общи културни събития като спектакли, концерти, изложби и други. Предвижда се още да се организират съвместни обучения, конференции, семинари, кръгли маси и други публични прояви за популяризиране на практически приложими подходи и идеи за развитието на културата и туризма в двете общини, както и организирането на рекламни кампании и дейности с цел популяризиране на постиженията в сферата на културата и туризма, в т.ч. и предоставяне на рекламни площи. 

"Община Бургас и  Община Пловдив имат традиционно добри контакти през годините на ниво отделни културни общности и организации, индивидуални творци,  в сферата на туризма и бизнеса. Двете администрации също поддържат ползотворни връзки. През последните години и двете общини разгърнаха своя потенциал за създаване на културни продукти и условия за развитие на различни видове туризъм. 

В контекста на добрите взаимоотношения между Община Бургас и Община Пловдив, както и поради желанието им за задълбочаване на връзките и партньорствата в областта на културата и туризма, двете страни се обединиха около решението за подписване на споразумение.
Основните негови цели са задълбочаване на партньорствата в областта на културата и туризма и разширяване на възможностите за представяне на културни събития от културните календари на двете общини, както и такива при участие в програми, финансирани от Европейския съюз, включително и по проекти, включени в Националния план за възстановяване и устойчивост. То ще спомогне за създаването на качествено културно съдържание и атрактивен туристически продукт - спектакли, концерти, изложби и други, които ще се включват в културните афиши на общините."
пише в докладната записка, която ще бъде гласувана на следващото заседание на Общинскии съвет - Бургас.

В сайта на местния парламент е качено и споразумението, което всеки може да разгледа. 
 

Коментари

Още от последните новини