Бургас бие личния си рекорд за многолюдно шествие на 24 май (НА ЖИВО)

Бургас бие личния си рекорд за многолюдно шествие на 24 май (НА ЖИВО) - E-Burgas.com

Най-любимият празник на бургазлии – 24 май, се завърна след двегодишно прекъсване, по-мащабен, цветен и жизнерадостен откогато и да било. Тази година усмихнато многохилядно множество изпълни централните улици на града, за да участва или да наблюдава шествието по случай празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Представителното празнично шествие, в което се включиха 33 бургаски детски, 42 учебни заведения, читалища, университети и културни институти в града, бе водено от кмета Димитър Николов, заедно с бургаското духовенство и представители на държавната и местната власт.

За още по-доброто настроение на всички участници в 24-майското шествие, родители и гости на града, се погрижиха музикални и мажоретни състави от бургаските учебни заведения.

Пъстрото шествие премина през ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ до открита сцена "Охлюва", където започна празничният концерт с водещ Драго Драганов и участници Роси Кирилова, ПФА „Странджа“, струнен дует „Weil”, Детски хор „Милка Стоева“, Смесен хор „Бургас“, Хор на бургаските учители, Клуб по спортни танци „Бургас 1975”, ДГ „Вълшебство”, ВГ „Морски песъчинки”, Фолклорен ансамбъл от СУ „Добри Чинтулов“, ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ и ПГЧЕ „Васил Левски“.

Веднага след това в галерията на Дружество на художниците в Бургас беше открита традиционната изложба на бургаските художници „24 май“ и бе връчена наградата “Млад художник” на Елисавета Ангелова.

Община Бургас благодари на всички учебни заведения, културни институти и на всеки, който помогна за създаването на празничната атмосфера днес.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини