Бум на заразени медици във видинската болница

Бум на заразени медици във видинската болница - E-Burgas.com

Видинската болница е напът да затвори предаде "Нова". Много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти.

От 23-ма заразени в областта, 15 са служители в областната болница.

 „Имахме един взрив, еднократно се намериха новозаразени. Това се случи на 12 април. Тогава лекар от неврологично отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирус инфекция. тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени“, обясни в предаването „Здравей, България“ д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

По думите ѝ в последните два дни няма новозаразен медицински персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

Д-р Найденова е категорична, че в областната болница във Видин има достатъчно предпазни средства. Още през януари медицинското заведение е получило голямо количество костюми като дарение. Прокуристът на лечебното заведение поясни, че в момента то има нужда от всякакви специалисти, но най-остра е нуждата от такива по инфекциозни болести.

Кметът на града д-р Цветан Ценков обясни, че общината ще осигури медицински сестри от детските градини.

До края на седмицата ще се направят 450 тестове на медицинския персонал на болницата. 

Коментари

Още от последните новини