Разкриха бруталното убийство в Айтос! Клошарят бил наръган 32 пъти за удоволствие

Разкриха бруталното убийство в Айтос! Клошарят бил наръган 32 пъти за удоволствие - E-Burgas.com

Желязко и Ясен нe успели да дадат обяснение защо са нападнали беззащитния старец

Двама младежи на по 16 и 20 години от ромската махала в Айтос са задържани за бруталното убийство на клошар в града от 2 февруари. Това бе съобщено на извънреден брифинг на прокуратурата, в който взеха участие административният ръководител на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева и директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Жертвата на убийството е 70-годишният Асен Пуров, който е водил скитнически живот в Айтос. Имената на нападателите са Желязко Дончев на 20 години и Ясен Стойчев на 16 години.  Те са безработни и без образование, като единият все пак е посещавал училище до 2 клас. Единият е девето дете в семейството, а другият пето дете. Те са направили пълни самопризнания, но не са успели да обяснят мотива за убийството. От прокуратурата смятатм, че двамата младежи са действали за удоволствие. Те по никакъв начин не са били провокирани от Асен, който е лежал на земята и вероятно е спял. 

Убийството е извършено по изключително жесток начин, след като жертвата е била прободена 32 пъти с един нож, с който двамата нападатели се редували. Освен това по лицето му имало множество следи от удари с юмруци. Младежите са били употребили голямо количество алкохол преди и след убийството.

В момента те са задържани за 72 часа. Утре те изтичат и от прокуратурата ще поискат те да бъдат задържани за постоянно в ареста. Законът предвижда наказание между 10 и 20 години за пълнолетния нападател и между 5 и 12 години за момчето, което няма навършени 18 години. 

Коментари

Още от последните новини