Болницата в Айтос с недостиг на лекарства за пациенти с коронавирус

Болницата в Айтос с недостиг на лекарства за пациенти с коронавирус - E-Burgas.com

В многопрофилната болница в Айтос започват да изпитват трудност със снабдяването на лекарства, които са изключително важни за лечението на болни от коронавирус, предава NOVA.

За това съобщи директорът на лечебното заведение, в което преди време единственият пулмолог беше заразен с COVID-19. Каква е ситуацията и до кога може да издържи лечебното заведение?

„Вече месец и половина вътрешното отделение е преобразувано в такова за лечение на COVID-19. Недостигът на основни препарати започна да се чувства преди около две седмици. Започнаха да изчезват опаковки от хепарините и дексаметазонa.

При заявка от 50 флакона получаваме 10. Така се оплакват и всички останали колеги, които работят с COVID-19”, казва директорът на МБАЛ-Айтос д-р Паруш Парушев.Той добавя, че болницата има опит с "Ремдесивир" само при един пациент.

Заявка за продукта е подадена, но имало проблеми с доставката, добавя д-р Парушев. Главната сестра Мария Иванова разказва, че липсата на препарати затруднява работата им много.

„Липсата на някои от медикаментите води до включване на други такива. Наблюдението над пациентите става различно и изисква повече внимание. Това ще е трудно за нас и за пациентите“, казва Иванова.

Коментари

Още от последните новини