Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година

Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година  - E-Burgas.com

Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност русенска корабостроителница вече трета година не могат да получат дължимите си заплати. Хората подадоха сигнал за проблема си до NOVA, защото са изчерпали всички възможности в опити да получат парите, които им се дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ.  

„От май 2017 г. работодателят ни дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат около 6000 лв. Обръщали сме се към работодателя, но без резултат. Поискахме си парите и от фонда. Подадохме заявление миналата година. За съжаление, отново не получихме отговор”, разказаха потърпевшите пред Нова тв. 

„Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документацията в дружеството. Още с решението на съда пристъпихме към изпълнение на задълженията ни. Изпратени са покани до управителя на дружеството и до временния синдик. Нямаме контакт с бившия управител”, заяви  -началникът на контролно ревизионно дейност  Румен Сабаков.

„Не мога да кажа кога точно хората ще получат парите си. Ако управителят на дружеството ни предаде необходимата документация, ще мога да я придвижа към НОИ. Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност” синдикът Росен Милошев.

 

Свързани статии
Осигуриха 100 милиона лева за новите изтребители Общината подава ръка на безработни младежи Област Бургас на 11-то място по средна работна заплата в страната 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева По-малко безработни и повече започнали работа за трета поредна седмица Бюрото по труда намира работа на все повече хора, но на ден се регистрират над 1500 Близо 300 хил. са безработните у нас Задържаха нова група българи на летище в Париж Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото
Тагове
работа заплати пари
Коментари

Още от последните новини