Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година

Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година  - E-Burgas.com

Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност русенска корабостроителница вече трета година не могат да получат дължимите си заплати. Хората подадоха сигнал за проблема си до NOVA, защото са изчерпали всички възможности в опити да получат парите, които им се дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ.  

„От май 2017 г. работодателят ни дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат около 6000 лв. Обръщали сме се към работодателя, но без резултат. Поискахме си парите и от фонда. Подадохме заявление миналата година. За съжаление, отново не получихме отговор”, разказаха потърпевшите пред Нова тв. 

„Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документацията в дружеството. Още с решението на съда пристъпихме към изпълнение на задълженията ни. Изпратени са покани до управителя на дружеството и до временния синдик. Нямаме контакт с бившия управител”, заяви  -началникът на контролно ревизионно дейност  Румен Сабаков.

„Не мога да кажа кога точно хората ще получат парите си. Ако управителят на дружеството ни предаде необходимата документация, ще мога да я придвижа към НОИ. Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност” синдикът Росен Милошев.

 

Свързани статии
Ударихме дъното по цената на труда в Европа Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Излъгаха личните асистенти за обещаните заплати Вдигат заплатите във ВиК холдинга Последни дни на хартиената двулеква Шефът на БНБ: Ще пазаруваме с евро от 2024 Рязък скок на безработицата в областта Шестима безработни у нас се борят за едно работно място Минималната заплата става 650 лв. от януари 2021 Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия
Тагове
работа заплати пари
Коментари

Още от последните новини