Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година

Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година  - E-Burgas.com

Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност русенска корабостроителница вече трета година не могат да получат дължимите си заплати. Хората подадоха сигнал за проблема си до NOVA, защото са изчерпали всички възможности в опити да получат парите, които им се дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ.  

„От май 2017 г. работодателят ни дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат около 6000 лв. Обръщали сме се към работодателя, но без резултат. Поискахме си парите и от фонда. Подадохме заявление миналата година. За съжаление, отново не получихме отговор”, разказаха потърпевшите пред Нова тв. 

„Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документацията в дружеството. Още с решението на съда пристъпихме към изпълнение на задълженията ни. Изпратени са покани до управителя на дружеството и до временния синдик. Нямаме контакт с бившия управител”, заяви  -началникът на контролно ревизионно дейност  Румен Сабаков.

„Не мога да кажа кога точно хората ще получат парите си. Ако управителят на дружеството ни предаде необходимата документация, ще мога да я придвижа към НОИ. Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност” синдикът Росен Милошев.

 

Свързани статии
17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева По-малко безработни и повече започнали работа за трета поредна седмица Бюрото по труда намира работа на все повече хора, но на ден се регистрират над 1500 Близо 300 хил. са безработните у нас Задържаха нова група българи на летище в Париж Хотели и ресторанти по морето вече търсят работна ръка за лятото Петър Ганев: Българите вече ползваха отпуската си, как да отидат на море? Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес 100 хиляди работници се възползвали от мярката 60/40
Тагове
работа заплати пари
Коментари

Още от последните новини