Близки на пътниците от автобуса още не знаят живи ли са роднините им

Близки на пътниците от автобуса още не знаят живи ли са роднините им - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Близки на пътници от автобуса, който се запали на АМ "Струма", все още нямат информация дали роднините им са сред загиналите или ранените. Исмаил Селями е пред болница "Пирогов" и очаква официална информация, показа репортаж на Bulgaria On Air. 

"На мен никой още не ми е казал дали моите близки са в болницата или са загинали в автобуса. Голяма трагедия ни сполетя. Искаме от българските власти да ни информират какво се случва, кои са оцелели", призова Селями. 

В лечебното заведение са настанени 7 души, петима мъже и две жени. Част от тях са семейство с 16-годишно момиче. Шестима от пострадалите са с изгаряния, един е в Клиниката по травматология.

Гюна е близък със седем души, които са пътували в автобуса-ковчег. Посещава оцелелите от тях в "Пирогов". За другите няма информация.

"Тези, които ги видях, са в добро състояние. Успяхме да разговаряме с тях за кратко - не са в състояние да говорят, не могат да се съберат", каза мъжът.

Премиерите на Северна Македония и България посетиха заедно пострадалите в инцидента. 

"Тези, които са били на задните седалки в автобуса, са успели да счупят стъклата и така са се спасили. Техни близки дойдоха тук, запознахме ги с персонала в болницата и могат да видят своите роднини", каза премиерът Зоран Заев.

"Има няколко членове на едно семейство, които са сред пострадалите. Сред тях е и момиче на 16 години. Всички ранени са в стабилно състояние. Нашите колеги от болницата са се погрижили добре за ранените", подчерта здравният министър на Северна Македония - Венко Филипче.

Седмината пострадали са без опасност за живота и са в стабилно състояние.

"Всички изследвания и консултации са направени, предстои обработката на раните, покриване на някои изгаряния, които са леки. Може да се наложат и някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки", съобщи директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

Очаква се в следващите дни ранените да бъдат транспортирани към Северна Македония.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова
Тагове
катастрофа автобус
Коментари

Още от последните новини