Близки на пътниците от автобуса още не знаят живи ли са роднините им

Близки на пътниците от автобуса още не знаят живи ли са роднините им - E-Burgas.com
Снимка BulgariaOnAir

Близки на пътници от автобуса, който се запали на АМ "Струма", все още нямат информация дали роднините им са сред загиналите или ранените. Исмаил Селями е пред болница "Пирогов" и очаква официална информация, показа репортаж на Bulgaria On Air. 

"На мен никой още не ми е казал дали моите близки са в болницата или са загинали в автобуса. Голяма трагедия ни сполетя. Искаме от българските власти да ни информират какво се случва, кои са оцелели", призова Селями. 

В лечебното заведение са настанени 7 души, петима мъже и две жени. Част от тях са семейство с 16-годишно момиче. Шестима от пострадалите са с изгаряния, един е в Клиниката по травматология.

Гюна е близък със седем души, които са пътували в автобуса-ковчег. Посещава оцелелите от тях в "Пирогов". За другите няма информация.

"Тези, които ги видях, са в добро състояние. Успяхме да разговаряме с тях за кратко - не са в състояние да говорят, не могат да се съберат", каза мъжът.

Премиерите на Северна Македония и България посетиха заедно пострадалите в инцидента. 

"Тези, които са били на задните седалки в автобуса, са успели да счупят стъклата и така са се спасили. Техни близки дойдоха тук, запознахме ги с персонала в болницата и могат да видят своите роднини", каза премиерът Зоран Заев.

"Има няколко членове на едно семейство, които са сред пострадалите. Сред тях е и момиче на 16 години. Всички ранени са в стабилно състояние. Нашите колеги от болницата са се погрижили добре за ранените", подчерта здравният министър на Северна Македония - Венко Филипче.

Седмината пострадали са без опасност за живота и са в стабилно състояние.

"Всички изследвания и консултации са направени, предстои обработката на раните, покриване на някои изгаряния, които са леки. Може да се наложат и някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки", съобщи директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

Очаква се в следващите дни ранените да бъдат транспортирани към Северна Македония.

Свързани статии
Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма"Възстановиха движението по АМ "Струма"САБ: Пътната маркировка и осветлението са проблем в цялата странаУстановяват дали автобуса се е запалил преди или след удара в мантинелата57-годишен мъж получи инсулт докато шофира край ТънковоБивш следовател: Поведението на шофьора е било неадекватноУтре е Ден на национален траур в БългарияЕксперти: Този участък от АМ "Струма" е в безобразно състояниеМасова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево" Катастрофа на пътя между Бургас и Сарафово прати шофьор на микробус в болница
Тагове
катастрофа автобус
Коментари

Още от последните новини