Бесарабски българин доведе семейството си в "Слънчев бряг", иска гражданство за големите си деца

Бесарабски българин доведе семейството си в

"Моля, отворете пункт за приемане на бежанци в Бургас" заяви съпругата му Валентина

Украинско семейство с три деца намери подслон в апартамент в затворен комплекс в "Слънчев бряг", където техни роднини притежават летен апартамент, разказва bTV в свой репортаж

Александър, Елза, Макс, Валентина и Софи са избягали от Одеса, след като в града са чули първите взривове. 

"Сега искаме малко да починем, след което ще започнем да търсим работа. Най-важният въпрос е какво ще правим с големите деца, тъй като те все още нямат гражданство и след 90 дни трябва да се върнат в Украйна" заяви Александър, който е бесарабски българин и владее български език.

"Имам годеник в Одеса, много ми е мъчно, че не може да дойде с мен. Баба ми е в Запорожие вече 40 часа стои в скривалището, другата ми баба в Болград също много се притеснява за живота си" сподели 20-годишната Елза, която учи право в университет. 

"Имаме голяма молба да се отвори пункт за приемане на бежанци в Бургас и Варна. За да получат децата ми статут на бежанци трябва да пътуваме, да участват в интервюта. Парите ни свършва, храната ни свършва, имаме нужда от помощ тук на място. Казаха ни, че само в София може да се свърши тази работа" заяви съпругата на Александър Валентина. 

Малката Софи е прекарала вчера рождения си ден в Бургас със семейството си. 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини