БДЖ отмени влак по технически причини, но не осигури алтернативен транспорт

БДЖ отмени влак по технически причини, но не осигури алтернативен транспорт - E-Burgas.com

Пореден абсурд с железопътния ни транспорт съобщи "Нова". Петър Бележков от Бургас закупува онлайн четири двупосочни билета за влака Бургас-София-Бургас. В деня на планираното пътуване такъв влак изобщо не потеглил. Решилите да разчитат на БДЖ, освен че трябвало да търсят друг начин, за да се придвижат до София, се оказало, че ще трябва да чакат месец, за да им бъдат върнати парите.

„Когато влакът трябваше да потегли обявиха няколко закъснения с по 10, 20, 30 минути, а впоследствие се оказа, че курсът е отменен. Беше много важно да тръгне, защото композоцията прави връзка от Карнобат за София и всяко едно закъснение или отмяна проваля пътуването. Поради технически причини пътуването не се осъществи”, разказа Петър Бележков.

От БДЖ не предложили алтернативен транспорт. Младите хора, които трябвало да пътуват на всяка цена, успяли да стигнат до София с автобус, за който отново платили билети. Тези за влака били анулирани.

От онлайн платформата за купуване на билети Петър разбира, че парите ще му бъдат възстановени в 30 дневен срок, но не цялата сума. 

„Ще има такса за анулация 10%. По груби сметки от 157,20 лв. ще ми бъдат удържани 21,12 лв. заради запазените места, които съм резервирал предварително, и тази такса-анулация, въпреки че пътуването се отмени по вина на железниците”, коментира Бележков.

Младият мъж направил няколко опита да се свърже със служител, отговарящ за онлайн търговията с билети за влак, за да получи разумен отговор на всичките си въпроси, но никой не отговаря на позвъняванията му.

Петър Бележков е подал сигнал до Комисията за защита на потребителите.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
БДЖ отмени влак по технически причини, но не осигури алтернативен транспорт - E-Burgas.com

Регата 24 Май