Баскетболният Черноморец премина и през Спартак (Пл)

Баскетболният Черноморец премина и през Спартак (Пл) - E-Burgas.com

Баскетболният отбор на "Черноморец" премина и през плевенската крепост, като записа победа с 91:82 /50:41/ срещу местния "Спартак" в мач от последния 18-ти кръг от редовния сезон в НБЛ. Бургазлии дръпнаха в резултата от самото начало на двубоя и не изпуснаха водачеството до края. Много силен мач изигра центърът Уендъл Луис.

Американецът вкара 28 точки и хвана 9 борби. Сполучливо му партнираха и останалите от селекцията на треньора Васил Евтимов.

Марвин Смит и Дианте Болдуин за пореден път блестяха. Първият завърши с дабъл дабъл от 23 точки и 12 борби. Болдуин завърши с 20 точки и 7 борби. Капитанът Константин Коев допринесе с 11 точки за победата на "Черноморец", която е седма за отбора от началото на сезона.

"Давам 10-дневна почивка на момчетата. Да си изчистят главите и да се върнем за третото завъртане от НБЛ още по-силни", заяви старши треньорът на бургазлии Васил Евтимов.

Заради евроквалификации на мъжкия национален отбор на България, в шампионата на страната настъпва дълга пауза.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио
Тагове
баскетбол спорт
Коментари

Още от последните новини